2018. szeptember 13., csütörtök

18 wishes in '18 - Avagy ki mondta, hogy kívánságlistát csak év elején lehet írni?!

Régebben imádtam álmodozni, elképzelni dolgokat, hogy így vagy úgy, ez vagy az lesz, aztán egyszer csak arcon csapott a felnőtt valóság, és azóta még többet álmodozom. Nem kell aggódni :) Nem űzöm ezt kóros szinten, de néha nagyon jól esik elmerülni az ilyen-olyan, évek óta dédelgetett álmok tengerében, de még jobban esik, mikor valamelyiket valóra tudom váltani. Ezért is szeretem rendszerezni őket, minden téren. Jelen esetben kozmetikumokról, szépséghez és ápoltsághoz szorosan kapcsolódó termékekről lesz szó.



Alapvetően elégedett vagyok a készleteimmel, sőt, mindig tartok a legtöbb terméktípusból egy-két darabot a "raktárban" biztos, ami biztos. Viszont nem bírok lépést tartani az új és számomra újonnan megismert termékekkel, így mindig van éppen egy-egy aktuális csoda, ami után nagyon vágyódom. Igazából ezeket a termékeket már hónapok óta gyűjtögetem, és most jött össze egy akkora lista, amiből már megéri bejegyzést írnom. Szeretek a drágább vagy macerásabban beszerezhető termékek megvásárlásán hetekig őrlődni, hogy végigfussak a "Tényleg szükségem van-e rá" kör minden felmerülő kérdésén.

1. Zoeva paletta - Cocoa Blend voyager

De hogy őszinte legyek, a márka legtöbb palettáját (kizárólag a szemhéjre valók közül) kérdés nélkül elfogadnám. Eddig csak pozitív véleményeket hallottam ezekről a sminkekről, és a színösszeállítások is csodálatosak. Ez a picike azért tetszett, mert sokkal kihasználhatóbbnak találom ezeket a kisebb palettákat, és ez a hat árnyalat mindenféle smink elkészítéséhez tökéletes. Utazáshoz is szuper választásnak tűnik.

2. Nars Orgasm-Laguna mini duó

Nagyon kevés high-end termék csigáz fel, és a pirosítókért abszolút nem rajongok, ez a termék  viszont valamiért évek óta a vágyálmom. Azt mondják, ez a két árnyalat mindenkinek jól áll, én ebben azért egy kicsit kételkedem, de élőben mindenképpen szeretném megvizslatni, biztos, ami biztos. Szintén egy kis kiszerelés, szerintem egy nagyot sosem tudnék elhasználni ezekből a terméktípusokból.



3. Estée Lauder Pure Color Envy Sculpting Lipstick

Ahhoz mindenképpen szanálnom kellene a jelenlegi kollekciómból, hogy egy újabb rúzst hozhassak haza, de egy árnyalatért ebből a rúzsból megérné. Erről is csak jókat olvastam, hallottam eddig, és a csomagolása is igazán minőségi, luxus érzetet nyújt. Konkrét árnyalatot még nem néztem ki, de ha beszerzem, mindenképpen egy mindennapi, "my lips but better", visszafogott szín mellett döntök majd.



4. Mac Fix + / K.A.P. It mist be love

Nagyon keresem a tökéletes fixáló sprét, és ez a két termék az, aki ezért a címért versenybe szállhat. Tudom, itt csalok azzal a bizonyos 18-as darabszámmal, hiszen egy pont alatt két termék is szerepel, de egyszerűen nem tudok dönteni a kettő között, mindegyikről szuper véleményeket hallani. Az egyik ikonikus, a másik magyar, az egyik régebb óta sokak kedvence, a másiknak szuper és tudatos összetevőlistája van. Ha egyszer valamelyiket beszerzem, valószínű a pillanatnyi érzelmeim lesznek a legfőbb befolyásoló tényezők.



5. Mac mini rúzsok

A Mac rúzsok mindig is izgatták a fantáziámat, amióta csak világ a világ. Azonban még sosem használtam el egy teljes kiszerelésű rúzst sem, és sajnálnék ennyi pénzt kiadni rá úgy, hogy ezt a tényt tudom magamról. Viszont amióta ezek a kisebb kiszerelések is megjelentek, ráadásul az ikonikus árnyalatokban, egyre nehezebben állok ellen a csábításnak. Egy "szerencsém" van, hogy mindenképp élőben szeretnék árnyalatot választani, és a lakhelyemen nincs Mac szaküzlet.



6. Colourpop highlighter
A higlighterekkel is hadilábon állok, nem hordok a mindennapokban, de néha egy-egy hétvégi vagy különlegesebb alkalomhoz jól tud jönni egy, a bőrtónusomhoz passzoló highlighter, ami a legtöbb általam viselt sminkkel jól mutat. Jelenleg egy Lovely darabot nyúzok, de lassan meg kell válnom tőle, hiszen eljön a lejárati ideje, és nem kockáztatnék. Emiatt kezdtem el nézelődni, és arra jutottam, hogy egy CP darab biztosan nem okozna csalódást.



7. Phisician's Formula Butter Bronzer
Kell bármit is mondanom? Manapság a csapból is ez a bronzosító folyik, és mit lehet tenni, az én érdeklődésemet is felkeltette. A DM-es árát enyhén borsosnak találom, így inkábbaz Iherb mellett döntenék, ha egyszer elkötelezném magam a vásárlás mellett.



8. Nabla Dreamy paletta
Jelen pillanatban ő álmaim palettája, aki nap mint nap megdobogtatja a szívem. De most komolyan, van olyan ember, akit nem bűvöl el ez a paletta? Már a csomagolás is csodálatos, az árnyalatok is, a minőségéről csak jót hallani.
A Nabla termékei ezelőtt nem érdekeltek, viszont látva a márka két palettáját, több figyelmet kéne fordítanom rájuk, amúgy is kezdek hajlani a "minőség a mennyiség felett" elve felé a sminkek apropóján.



9. Annemarie Börlind BB krém
Kezdek átpártolni az alapozóktól a BB krémekhez, ehhez nagyban hozzájárul az, hogy évek óta nem találom a tökéletes alapozót, ami egész nap kitartana és nem ülne bele az orrom illetve a homlokom összes tökéletlenségébe. A Müllerben járva találtam ezt a BB krémet, amiből én balga nem kértem mintát, hogy kipróbálhassam, de a következő látogatásokor biztosan meg fogom tenni.



10. Zara Gardenia parfüm
Abszolút nem vagyok az a parfümös lány, általában a hétköznapok során nem is használok, mert nem jut eszembe, nem érzem hiányát. Van is emiatt néhány üveg parfümöm otthon, akik csak várják a sorsukat, de mivel nem igazán romlandó darabok, nem sürgetem magam az elhasználásukra. Alapvetően sok illat tetszik, de kevés fog meg annyira, hogy azt mondjam, nekem ez kell - viszont legutóbb barátnőmnél megszagoltam a parfümeit, és ez a darab különsöen megfogott, ráadásul az ára is abszolút baráti, ennyit szívesen adok ki rá. Bár a vélemények megoszlanak a tartósságáról, ilyen áron azt sem bánom, ha többször kell vele befújnom magam. Most olvasom, hogy kísértetiesen hasonlít az illata az YSL Black Opium parfümére, én azt sosem szaglásztam, így erről nem tudok nyilatkozni.



11. Niod Survival 0
A skinsmart oldal nézegetése az én guilty pleasure-öm, így jó magyarosan megfogalmazva. Eddig nem használtam antioxidáns szérumot, de a marketinges olyan jól megírta a leírását ennek a terméknek, hogy egyből beleszerettem. Nem utolsó szempont, hogy Krémmánián kizárólag elégedett véleményeket lehet róla olvasni. Talán pont ez a tuning hiányzik a bőrömnek?
U.i. van fényvédőt tartalmazó verziója, ő is eléggé szimpatikus.

Ha már skinsmart, be kell, hogy valljam, hogy nagyon sok Paula's Choice és The Ordinary termékkel is szemezek, szerintem kijönne még egy kívánságlista azokból a darabokból...



12. Laneige Lip Sleeping Pack
A szám folyamatosan száraz, amire még nem találtam meg a tökéletes éjszakai ajakápolót. A Carmexet valamiért nem vagyok hajlandó kipróbálni (túl nagy a hype körülötte, ami inkább elveszi tőle a kedvem minthogy meghozná), a Nuxe Reve de Miel pedig valamiért nem izgatja a fantáziámat. Viszont ez a kis koreai nagyon. Télen nagy eséllyel egymásra founk találni.



13. Geek & Gorgeous 101 termékek
Imádom a gondos, hazai márkákat, Judit termékei nem kivételek ez alól. A 3 hámlasztóból kettőt már próbáltam, és természetesen az újdonságokat is ki fogom. Mindkét hialuronsavas szérumot el tudom képzelni a bőrömön, mostanában szerintem ő maga sem tudja eldönteni, hogy száraz-e vagy zsíros. Az azelainsav pedig a rosaceával megáldott bőrápolók nagy kedvence, és mivel a The Ordinary darab krémes állaga miatt nem egy könnyedén rutinba illeszthető darab, ezért a folyékonyabb verzió kilóra megvett.



14. Tindigo Shake & Shine + Tindigo Smooth & Glow
Tindigo termékei is a fenti kategóriába tartoznak. Biztosan nem vagyok ezzel egyedül, Tindigótól nagyon sokat tanultam, és szeretném neki a sok tudást azzal meghálálni, hogy megveszem valamelyik termékét. A lemosó egyáltalán nem keltette fel az érdeklődésemet, mert megvannak a számomra jól bevált smink- és arclemosók, de mind a C-vitaminos, mind a retinolos szérum nagyon boldoggá tenne. Már a megjelenésük óta szemezek velük, remélem hamarosan a kezemben is tarthatom valamelyiket.



15. Clinique Moisture Surge
Ez az a termék, aminél biztos vagyok, hogy csalódást okozna (hiszen egyszerű hidratálókrémekből annyi jó van már a piacon, töredék áron), de egyszerűen nem tudom elengedni, ezért úgy döntöttem, egyszer muszáj leszek kipróbálni. A végén még engem is elkap a szerelem iránta, akkor leszek nagy bajban... :)

16. Luxus alapozó
Tudom, pár sorral feljebb írtam, hogy kezdem szívesebben használni a BB krémeket, mint az alapozókat, de ez nem jelenti azt, hogy nem szeretném megtalálni AZ alapozót. Nincs konkrét kinevezve, igazából egy sminkes segítségét kérném, hogy mit ajánlana számom, mondjuk egy Sephorában. Nagyon vágyom arra a porcelánbőrre, amit nekem még az eddig használt alapozóimmal sosem sikerült elérnem.



17. Tigi Catwalk Curlesque Curls Rock Amplifier
Az a göndör hajú vagyok, aki az elmúlt évek során sem tanulta meg jól kezelni a hullámait. Jellemzően hajmosás után még jól áll a hajam, de másnaptól kezdve már legszívesebben csak összekötve vagy kivasalva hordanám. Ezt a krémet viszont nagyon sokan dicsérik, ezért évek óta szerepel már a kívánságlistámon, de egyelőre még nem ruháztam be rá az ára miatt. Talán egy Rossmann végösszegi 10%-os kuponnal :)



18. Philips Thermoprotect hajszárító
Ez a hajszárító abszolút nem számít drágának a többihez képest, viszont valamiért mindig sajnálom rá a pénzt (annak ellenére, hogy mondjuk ruhákra, cipőre ki szoktam adni ekkora összeget). Nem halogatom tovább, a Glamour napokon biztosan megveszem magamnak, mert már nincsen használható hajszárító az albérletünkben. Az igaz, hogy körülbelül kéthavonta egyszer szoktam hajszárítóval szárítani a loknijaimat (plusz pont, hogy diffúzor is jár hozzá!), de a téli időszakban szeretném, hogy ott legyen, bármikor szükség lehet rá. Ráadásul gyönyörű a dizájnja, nem mondom, hogy nem volt nagy szerepe a választásban :)




Ezennel a listám végére is értünk. Talán túl késő van már így szeptemberben ahhoz, hogy minden vágyam valóra is váltsam, de nem is bánom, mert a vágyakozásban is van valami szép. Ráadásul nem panaszkodhatok akkor se, ha egyik sem jönne össze, hiszen nagyon sok kalandban lesz részem a következő hónapokban.
Szívesen olvasnék kommentben a ti kívánságaitokról, osszátok meg velem nyugodtan, hogy mi(k)ért fáj éppen a szívetek :)

2 megjegyzés:

  1. Nekem bármelyik Natasha Denona palettáért !! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na jó, azokból én is elfogadnék egyet kérdés nélkül :)

      Törlés