2017. január 30., hétfő

#10 -- Arcápolási termékek, amiket be szeretnék építeni a rutinomba 2017-ben

Még január van, ilyenkor még ér posztolni "ezt akarom 2017-ben" bejegyzéseket, ugye? :D
Ahogyan az előző bejegyzésemben ígértem, megosztom veletek az ígéretesnek tűnő arcápolási termékeket, amiknek a nagy részét szeretném kipróbálni az előttünk álló évben. A legtöbbjük alkohol- és illatanyagmentes (és egyéb irritáló összetevőt sem tartalmaznak), hiszen ez a két legfontosabb dolog, amit nem szívesen látok az INCI-ben. Kategóriákba szedtem őket a könnyebb átláthatóság érdekében.

Arclemosók




  •  Belea MED Ultra Sensitive sminklemosó tej (DM, 200 ml, 999 Ft)

  Mostanában nem találom a Balea Sminklemosó olaját a DM üzletekben, ezért ő lenne az egyik potenciális sminklemosó, emellé kiegészítésnek pedig az olajos szemfestéklemosójuk, mert gyakran sminkelem a szememet is, és azzal nem biztos, hogy megbirkózna önmagában ez a tej. Ami az összetevőit illeti, bőrpuhító és bőrtápláló, vízmegkötő anyagok találhatóak meg benne, illetve a lista végén még a niacinamiddal és az E-vitaminnal is találkozunk.
Egyébként nagyon jó áron kínál szép összetevős termékeket a Balea Med Ultra Sensitive családja, és szerintem a smink- és arclemosó az pont az a kategória, amiből nem éri meg drágába belefektetni, hiszen semmilyen extra összetevőt nem kell, hogy tartalmazzon.

  •  Balea MED Ultra Sensitive Waschlotion (DM, 150 ml, 899 Ft)

Jelenleg a Babydream babafürdetőjét használom arclemosásra, de mivel az nem teljesen szulfátmentes (Sodium Coco-Sulfate), és olyat használnék inkáb, ami teljes mértékben mellőzi a szulfátokat a lehető legkevesebb irritáció érdekében. Ebben már több tisztítást segítő anyag található meg, mint a tejes testvérében, de azért ebben is találkozhatunk gyulladáscsökkentő, bőrnyugtató, bőrpuhító anyagokkal.

  •  Kose Cosmeport Softymo Deep Cleansing Oil (ebay, 200 ml, 3-4 ezer forint körül)

Azért bevallom őszintén, nem szívesen mondanék le az olajos sminklemosóról, ezért egy nehezebben beszerezhető, apán alternatíva is felkerült a listára. Az olajos érzetet az ásványi olaj és a jojobaolaj adja, ezen kívül még szilikonnal, vízmegkötő anyaggal találkozhatunk az összetevőlistájában. Nagyobb kiszerelés (200 ml), és árra elég drága, de ha csak a refillt venném meg és tölteném bele a két DM-es dobozba, talán nem lenne árban olyan vészes.

Toniok, Lotion-ök, hámlasztók




  •  Balea Med Ultra Sensitive Tonik (DM, 200 ml, 900 Ft)

Ugyanez a család, amiről fentebb is írtam, az ára verhetetlen, és nagyon könnyű beszerezni. Szintén nem tartalmaz semmi extra hatóanyagot, és nem is a tisztítás a feladata, de egy gyors áttörlésre szuper lehet. Mondjuk tonikot legfőképp acélból használok, hogy a C-vitamin és a hámlasztó előtt a bőröm PH-ját alacsonyabbra toljam, hogy az utóbb említett két termék hatékonyabban tudjon működni a bőrömön, de egy plusz lépésnek sem rossz. Sajnos ennek a PH-értékéről semmit sem tudok, akinek van valami infója erről, nyugodtan ossza meg velem :) Gyulladáscsökkentő, bőrpuhító anyagot is találunk benne.


Szóval eddig koreai tonikot használtam, és még van is benne, de nem bírnék 4000 forintot kiadni háromhavonta egy olyan termékre, ami jónak jó, de semmi extrát nem nyújt. Szóval ezért van az, hogy ez már egy második drogériás tonik, ami felkerült a listámra. Nem szeretném magamat ismételni, ugyanolyan összetevők vannak benne is, mint az előzőben, egy kis fehér tündérrózsa és százlevelű rózsavirág-kivonattal megspékelve.



Utóbbi kettőt egy kalap alá venném, mert még nem vagyok benne biztos, hogy melyiket, de az egyiket tuti, hogy megrendelem minta méretben, amint a COSRX BHA hámlasztóm elfogy, amit bár szerettem, de ez a 100 ml hatalmas ahhoz, hogy én egy éve alatt elhasználjam. Egyébként is nagyon szimpatizálok a Paula termékekkel, így méltü kezdés lenne egy hámlasztó. Talán az 1%-os lotion egyelőre szimpatikusabb, de amint hozzám kerül valamelyik, úgyis biztos, hogy lesz szó róla a blogon.


Bár a retinol vonz ebben a kencében a legjobban, nem vagyok benne biztos, hogy önmagában elég lenne. Viszont a hialuronsavas verziója a márkának nekem nagyon tetszik, és bár nem mostanában fog elfogyni, kísérleteznék további termékeikkel is, és erre esett első körben a választásom. Szeretnék mellé egyéb retinolos készítményt is a hatás felturbózása érdekében, mert ezzel az összetevővel még nem volt szerencsém közelebbről megismerkedni. Mindenképpen hidratáló alá érdemes kenni, hiszen a célja az, hogy a hidratálót erősítse fel, nyáron szerintem az esti rutinomba szépen beleillene. A retinolon kívül főként vízmegkötő összetevőkkel találkozhatunk benne.
(Ennek is mintha menne fel az ára, a kiszerelés pedig mintha 170 milisről 140-re csökkent volna...érdekes)

Szérumok, esszenciák, maszkok





Imádom a fátyolmaszkokat (jön majd erről is bejegyzés!), illetve a csiganyál is az egyik kedvenc összetevőm. Kevés alkohol- és illatanyagmentes maszk van a koreai, japán piacon, de ez egy közülük. Kicsit drágább is, de egy háromdarabos kiszerelésre nagyon fáj a fogam. Csupa-csupa szuper hatású, tápláló összetevőket tartalmaz.


Ő már egy esszencia, a Secret Key Starting Treatment Essence helyett néztem, de abban sajnos van az összetevőlista vége felé varázsmogyoró-kivonat, ami etanolt is tatalmazhat elég nagy részben, az pedig ugyebár nem barátja a rozaceás bőrnek). Kedvelem a "Galactomyces" összetevőt, és jó lenne beépíteni újra a rutinomba (korábban a COSRX esszenciáját használtam), mert többek között segít a bőrben tartani a nedvességet, és az öregedés megelőzésére is szuper. Tartalmaz még aloe vera-, német kamilla-, ázsiai gázló-, kínai teacserje-, lampionvirág-, pecsétviaszgomba-, ázsiai ginzeng-, és még más egyéb jótékony hatású összetevőket is.


Szintén esszencia, szintén Galactomyces (ennek mi a neve magyarul? :D). Már használtam, és nagyon szerettem a könnyű, gyorsan beszívódó állagát. Ennek a legszimpatikusabb az összetevőlistája, hiszen a bőrtápláló, öregedésgátló összetevők mellett gyulladáscsökkentő, pigmenthalványító, vízmegkötők is vannak.


Felírtam azért őt is ide a varázsmogyoró ellenére, ha már az Enchanted Waters termékek is felkerültek, egy minta kiszerelést kipróbálnék szívesen. A Krémmánia Blogon olvastam róla először, és levett a lábamról a "ránctalanítás és fehérítés" ígérettel. Többféle növényi kivonatot tartalmaz, a vízmegkötő és bőrtápláló összetevők mellett, és eddig csak jó véleményeket olvastam róla.


Őket is egy kalap alá venném, mert mindketten a "talán" kategória lakói. Két olyan összetevő, amit szeretek/szeretnék látni a mindennapi rutinomban, (a C vitaminnal már kísérletezek egy ideje), de szinte lehetetlen jó áron ilyen tartalmú szérumokat találni. Ezért jöttek tervbe ők, és bár tartalmaznak varázsmogyoró-kivonatot, úgy érzem, egy próbát megér a dolog, és talán ha rendesen hidratálok mellette, nem fogja kikezdeni a bőröm, főleg ha nem naponta használnám őket.


A Snicic termékekről eddig nem hallottam, pedig igencsak odavagyok a koreai kozmetikumokért. Ezt a kategóriákba nem besorolható terméket ebbe a csoportba tettem, mert szerintem a lotion és az esszencia körül helyezkedhet el, én legalábbis úgy képzelem el, mint a Hada Labo hialuronsavas lotion-jét. Érdekesség, hogy az alaszkai gleccservíz és a tengervíz mellett a szokásos bőrtápláló, gyulladáscsökkentő, öregedésgátló összetevőket is megtalálhatjuk benne.


A hialuronsav az egyik kedvenc összetevő, amit használok, és még egy jó darabig így is lesz. Szeretek sokféle olyan terméket kipróbálni, ami nagy adagban tartalmazza, hogy megtalálhassam a számomra legjobbat. Nem írnám le ennél is, hogy milyen összetevők vannak benne, mert eléggé megegyezik az eddigiekkel, és gondolom már unjátok ugyanazokat olvasgatni. Szuper, pipettás kiszerelés, bár nem túl nagy.


Ahogy írtam, a fátyolmaszkokat nagyon szeretem, és ennél a terméknél hatféle közül válogathatunk (Q10, C vitamin, Hialuronsav, Kollagén, Tranexamic Acid, Placenta), és ezzel egy fél évre el vagyunk látva fátyolmaszkkal. Szívesen kipróbálnám a Placentás vagy hialuronsavas változatokat is.


Van itthon fehér- és vörösagyagom is, amiket olajokkal és vízzel keverve szoktam felvinni néha az arcomra, és nagyon szeretem, amit csinál: összehúzza a pórusaimat és kevésbé zsírosabb utána a bőröm. Persze mindez csak átmeneti, egy-két napig látszik a hatása. Gyakrabban nem merem használni, mert azért szárít rendesen, de ha elfogynak, szeretnék kipróbálni néhány nem házi agyagtartalmú maszkot, és ez a három a legesélyesebb. Sajnos a drogáriás változatok tartalmaznak parfümöt is, de heti egyszer talán nem bántaná a bőröm.


Hidratálókrémek, fényvédők





Ezekhez nem szeretnék sok mindent hozzáfűzni, mert alapvetően nincsen túl sok elvárásom egy arckrémmel szemben. Olcsóbb alternatívákat gyűjtöttem össze, a sima alapkrémtől kezdve az érdekesebb kivonatokat tartalmazókig (a placentáról én addig nem is tudtam, hogy micsoda, amíg a Tudományos Szépség blogon nem olvastam erről), amiket mind egytől egyig szívesen kipróbálnék a zsíros-kombinált, ekcémás és érzékeny bőrömre.


A mindennapos fényvédőmet semmi pénzért nem cseréltem le, mert megtaláltam a tökéleteset, viszont nyaraláshoz kerestem volna egy olyan ötven faktorost, ami olcsó. Erre esett a választásom, mert amikor nézelődtem, még ezer párszáz forintért találhattuk meg ebay-en, most viszont az ára a duplájára nőtt. Talán ők is a Benton-t követik az áremeléssel? Bánnám, mert akkor új fényvédő után kellene, hogy nézzek.

Ahogy láthatjátok, igencsak szeretek kísérletezgetni, hiába vannak jól bevált termékeim. Ahogy írtam, soha nem ígéretek alapján választok arcápolót, hanem összetevőlista alapján, és azóta sokkal kevesebbet kellett csalódnom, és mióta rendszeresen kenem, és nem csak hébe-hóba, sokkal szebb állapotban van a bőröm. Ezek után szeretném, ha a blog témái közül az arc- és bőrápolás kerülne előtérbe, mindezek mellett megjelenne a smink, egy kevés életmód-bejegyzéssel (receptek, testmozgás, tervek stb) fűszerezve. Kicsit sokáig tartott, míg megtaláltam azt az irányt, amiről szívesen írnék és talán sok témát is tudnék feszegetni ezzel kapcsolatban, de jobb későn, mint soha. :) Remélem benneteket is érdekelnek ezek, és természetesen ajánlatokat is szívesen várok kommentben vagy e-mail-ben!
Köszönöm, hogy elolvastátok ezt a bejegyzést, várlak vissza benneteket a következő alkalommal is.

Szeretettel:

Viktoria

(A képek a kremmania.hu oldalról származnak)

7 megjegyzés:

  1. Gigi (Ecsetelő blog) írta a FB-oldalán, hogy hivatalos infója van arról, hogy a Balea olajos lemosót kivonták a forgalomból, az utolsó darabok vannak kinn a DM-ek polcain. Én nem próbáltam ki, valaki írta KM-en, hogy nem érti, miért kell egy fiola felturbózott napraforgóolajért ennyit fizetni, és el is ment a kedvem tőle. :D Ettől függetlenül egyre jobban érdekel a double cleansing, az is lehet, hogy a sima szőlőmagolajat fogom kipróbálni.
    A Balea Med tejet használtam szemfestéklemosóként is, de tényleg nem arra való: csíp, homályosít, nem hatékony. Arcra egynek elmegy, de valahogy nem szerettem meg.
    A PC BHA gélhez véletlenül a liquid deluxe minta linkjét tetted be, de a gélből sajnos nincs deluxe minta.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ajj, sajnálom ezt a lemosót :( de azon is gondolkodtam, hogy kotyvasztok házit, többféle olajom is van itthon, amik egyébként túlságosan lassan fogynak.
      jaj basszus, köszi, hogy szóltál, ki is cserélem :)

      Törlés
    2. Ha kipróbálod a házi olajozást, mindenképp számolj be róla, nagyon érdekelne! Egyébként egy ideje vágyom már a Clinique Take The Day Off arclemosó balzsamára, csak sajnálok rá ennyi pénzt. Most az a nagy tervem, hogy a duty free shopból fogok egyet hozatni a reptérről a barátommal, majd márciusban, amikor Írországba repül. Persze ő inkább a kézműves sörök importálására készül. :D

      Törlés
    3. hahaha kinek mi :D :D ez nem rossz ötlet! én egyébként csak nemrég hallottam erről a Clinique lemosóról először, de persze én is nagyon szemezek vele. Kicsit fájna kiadni rá ennyit, de ha esetleg megkapnám valakitől karácsonyra, egye-fene elhasználnám :D :D

      Törlés
  2. Annyira örülök, hogy úgy érzed megtaláltad a saját hangod. Úgy érzem, hogy még sok újat fogsz tudni mutatni. :)
    A bőrápolás téren biztosan sokat tudok majd ellesni tőled. 😊😚

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszönöm szépen ^_^ remélem tetszeni fognak a következő posztok :)

      Törlés
  3. Tudom, hogy régebbi bejegyzésed, de épp a blogodat olvasgattam és arra gondoltam, hogy jövök népszerűsíteni a Balea arclemosó tejét. Nekem megváltoztatta az arcképemet, mindegyik koreai habzó lemosó szárította az arcomat, sőt a babafürdetők többsége is, a Balea pedig nem. Viszont ezt a lemosót arclemosásra tervezték és nem sminklemosásra.
    Krémmánián olvastam, hogy nem mindenkinek jött be, de ha mégis működik a bőröddel, akkor van egy szép összetevőjű, elérhető, megfizethető lemosód. :)

    VálaszTörlés