2016. november 5., szombat

#6 -- Hat régi és hat új -- 2016 november

Sajnos azzal szeretném kezdeni ezt a posztot is, hogy nagyobb volt a szám, mint az agyam. Szerettem volna gyakrabban bejegyzéseket gyártani, mert imádok fogalmazni, írni, megosztani, elbeszélgetni, bármit, aminek köze van az írásbeli kommunikációhoz, de sajnos (mint ahogy sokan mások, én is) időhiánnyal küzdöm. Ezért sajnos havi két bejegyzésnél többet semmiképpen sem tudok megígérni a hatalmas mennyiségű tanóra és a munká(i)m kereszttüzében, de nagyon remélem, hogy a lelkesedésem és az ötleteim hosszú távon kitartanak majd, és ez az arány a heti egy bejegyzésre fog növekedni.

Most volt Glamour-napok, ami mellett én sem mehettem el természetesen. Egy teljes bejegyzést nem szívesen szenteltem volna neki, de mégiscsak szerettem volna itt is megjeleníteni. Ezért készítettem gyorsan egy montázst azokról, amiket beszereztem a drogériákból, patikából, illetve egybekötöttem ezzel az őszi vásárlást, és pár nem kuponos dolog is becsúszott.
És akkor végül a rendes bejegyzés:

Nagyon szeretem a visszatérő rovatokat egy blogban, így nem is volt kérdés, hogy nálam is megjelenik majd valami, ami időről időre újra felbukkan az oldalam hasábjain. Szerettem volna valami olyat, ami sok témába beilleszthető, tehát valami egyszerű, de közben mégis valamelyest egyedi. Ezért én egy számot választottam: a hatost, ami már lassan hat (! :D) éve a kedvenc számom, egyben szerencseszámom. Szeretném, ha sok posztban megjelenne, visszaköszönne, és lenne ebben valami ciklikusság, remélem sikerül majd minden itt írtat teljesíteni.

Csapjunk is bele a sorozat első részébe!

Nőből vagyok, rendszeresen áldozatul esek a fogyasztói társadalomnak (mentségemre szóljon, hogy sokszor vásárolok használt termékeket a Krémmánián, és készülök a gardróbcserén is tevékenykedni, főleg eladni). Ennek köszönhetően folyamatosan vásárolok új és új termékeket, hajt a kíváncsiságom, és sokszor keresem a Tökéletest sokféle kategóriában. Feleslegesnek tartanám egyesével bemutatni őket úgy, hogy sokszor véleményt nem is igazán tudok róluk alkotni, de hat olyan darabot szívesen kipécézek időnként, amiket valamiért érdemesnek tartok itt bemutatni nektek. Az "új" kategóriába igyekszem minden olyan dolgot belenyomorgatni, amit az elmúlt pár hétben szereztem be, és hamar belopta magát az én szőrös szívembe, a "régi"-be pedig főleg olyanokat, amiket elhasználtam már, és utólag visszatekintve rá nagyon is meg voltam vele elégedve, vagy éppen hogy ellenkezőleg. Ha valamihez mindenképp szeretném hasonlítani, akkor ez egy haul/elfogytak egybegyúrt verzió, mondjuk egy havi kedvences/csalódásos poszttal egybekötve. Remélem felkeltettem ezzel a kis bemutatóval az érdeklődéseteket, és szívesen olvassátok az első ilyen beszámolót.

Amihez nagy nehezen itt, ebben a szent pillanatban el is érkeztünk!

*ÚJ*
Hada Labo Hyaluronic Acid
Nemrég érkezett Ebay-országból, és ez egy olyan termék, amit már nagyon vártam. A hyaluronsav az egyik kedvenc összetevőm krémekben, és ez a lotion nagyon szupernek tűnt az én kombinált bőrömre. Eddig mindenképpen azt mondanám, hogy bevált, de természetesen ez csak egy rövidtávú tapasztalat. Átlátszó, zselésebb állaga van, Vikinél olvashattok róla részletes tesztet, én is nála láttam először, és eme teszt hatására döntöttem úgy, hogy nekem kell. Egyébként lehet hozzá kedvezőbb áron utántöltőt kapni, ez nekem nagyon szimpatikus a cég részéről.
Amit szeretek benne: könnyű állag és gyors beszívódás, kellő hidratáló hatás a kombinált bőrre, tökéletes összetevők, megfizethető ár, nagy kiszerelés (150ml)
Amit nem szeretek benne: Csak rendelni lehet, így mindenképpen várni kell rá

Cremor Refigerans
Az ekcémás, száraz területek megmentője és kordában tartója (? :D). Amikor nem hatóanyagos krémet használok a kezemre, akkor ő kerül elő, hogy kellően hidratált legyen a bőröm. Általában a kezeimen, hajlataimon, szemem és szám környékén használom, általában reggel, néha este is. Elégedett vagyok a teljesítményével
Amit szeretek benne: kellően ápol és hidratál, olcsó, sokáig elég
Amit nem szeretek benne: vényköteles, macera az orvoshoz járkálás

Decathlon felső
Idén tavasszal egy hosszabb pihenőidőszak után újra elkezdtem futni, és elhatároztam, hogy beszerzek néhány ilyen izzadtságelvezető ruhadarabot. A legjobb árat szerintem a Decathlon képviseli, így egyértelmű volt, hogy ott nézek körül. Nagy a választék, a saját márkás dolgok az alsó árkategóriában mozognak, így mindenkinek ajánlom, hogy sportszerek tekintetében ott nézzen körül.
Amit szeretek benne: elvezeti az izzadtságot, kényelmes viselet, minőségi anyag, kellemes szín, kedvező ár
Amit nem szeretek benne: hamar belebüdösödik az izzadtság --> gyakran kell mosni, kevés helyen van Decathlon (tőlem legalábbis csak 50 km-re, pedig megyeszékhelyen lakom)

Balea sminklemosó olaj
Szerintem az olajok nagyon hatékonyak sminklemosásban, de kevés olyan van a piacon, amit az arcomra is kennék. A Kosénak (japán márka) van még egy olyan lemosója, amit szívesen kipróbálnék, de egyelőre maradtam a drogériás vásárlásnál. Egyszer már használtam, és szerettem, ezért is vettem most újra, télen jól jön az extra hidratálás még sminklemosáskor is.
Amit szeretek benne: olcsó, könnyen beszerezhető, hatásosan távolítja el a sminket, jó összetevők, táplálónak érzem
Amit nem szeretek benne: egyszerre sokat kell belőle használni, így gyorsan fogy, ha jól tudom, hamarosan kivonják a forgalomból

Kik Illatgyertya
Sosem voltam nagy gyertyás, nem mozgatta meg a fantáziám a Yankee Candle, most viszont a Kikbe érve két gyertya illatába is abszolút beleszerettem: Spicy Vanilla és Roasted Almond. Nagyjából 5-600 forintért vettem őket, és csuda illatuk van, komolyan, a szobámban meggyújtatlanul is szimatolom őket, nagyon szuper. Ha a Kikben jártok, mindenképp vessetek rájuk egy pillantást!
Amit szeretek benne: csodálatos illat, nagy kiszerelés, jó ár, könnyű beszerezhetőség
Amit nem szeretek benne: a viasz mintha túl gyorsan égne

Aliexpress folyékony rúzs
Tudom, felelőtlenség olyan terméket a számra kenni, amiről nem tudjuk, hogy mi van benne, de jelenleg nem engedhetem meg magamnak, hogy olyan és annyi folyékony rúzst birtokoljak normális márkáktól, amennyit szeretnék. Diákként ezt okésnak tartom, de amint lesz rendes munkahelyem rendes fizetéssel, megszabadulok tőlük, és addig is igyekszem gyarapítani a hiteles márkák sokaságát az otthonomban. Arra is tökéletesnek tartom, hogy kipróbáljam, hogy az adott tónus,szín jól áll-e rajtam, egy 2-3 ezer forintos költés után bizonyára tépném a hajam, a háromszáz forint veszteség pedig azt mondom, belefér.
Amit szeretek benne: jó a színe, nem ragad, tartós, olcsó
Amit nem szeretek benne: az ajkak belső részéről hamar kopik, nem lehet tudni az összetevőiről semmit, rendelni kell és várni rá, kicsit büdös a termék, gagyi a csomagolás, dupe

*RÉGI*
Rimmel Stay Matte
Ő már nem a mozdítható kategória, ezért készült róla külön fotó. 2014 őszén vettem, ami azt jelenti, hogy két évet volt használatban. Anno a Youtube és a Krémmániás vélemények hatására vásároltam meg, és a két év alatt volt bőven szeretem-nem szeretem hullámzás. Most éppen a szeretem kategóriában vagyok, ezért is vásároltam újra a G-napokkor, meg igazából nem volt kedvem más púder után olvasgatni (ahogy már írtam, nem veszek meg semmit alapos utánaolvasás nélkül). Akkor törött el, a Rossmannba amúgy is mentem, szóval kézenfekvő volt, hogy őt veszem újra. Szerintem még évekig elég lesz.
Amit nem szerettem benne: van benne illatanyag (ki a fene tesz egy púderbe illatanyagot? És én miért nem vettem ezt előbb észre?), nem tart ki nap végéig a mattítátsa, csomagolás...meg kell említenem? borzalom
Amit szerettem benne: nagy kiszerelés olcsó áron, nagy színválaszték

Balea Med Ultra Sensitive & Cuticura 
Mindkettő tavaly októberi, G-napos szerzemény, de egyik sem fogyott el, és egyik sem lopta magát a szívembe, ezért is veszem őket egy kalap alá. A Cuticura egy gélesebb állagú, áttetsző krém, a Balea pedig egy sűrűbb, fehér cumó. Nem rosszak, de nem szívesen vettem őket elő, pedig igyekeztem (el)használni őket. A koreai alapkrémek nekem sokkal jobban beváltak, és következőnek a Schabens Tootes Mer-t szeretném kipróbálni, így nincs helyük a szekrényemben, és amúgy sem szívesen tartogatom őket, mivel már egy éve meg vannak bontva.
Amit nem szeretek bennük: Olyan kis semmilyen, mintha ott sem lennének (mondjuk ez másnak lehet pozitívum)
Amit szeretek bennük: könnyű állag, gyors beszívódás, mindenmentes

KIKO Soft  Focus Compact Wet & Dry Foundation
Haj, a régi szép idők, amikor még csak a belvárosig kellett levágtáznom, hogy KIKO termékeket vásárolhassak! Sajnos amikor vettem (2015 tavasza), még nem voltam akkora sminkőrült, mint most vagyok, és nem tudtam, milyen nagy dolog ez, így viszonylag kevés dolgot sikerült ott vásárolnom, viszont azt a keveset igazán megszerettem. Egy volt közülük ez a kis csoda, amit imádtam, és nagyon bánom, hogy egyrészt elfogyott, másrészt, hogy már nem is gyártják.
Amit szerettem benne: vizesen és szárazon is használható volt, hipoallergén, csodálatos púderes fedés, nem mászkált
Amit nem szerettem benne: kicsit drága (14 euró)

Kallos Keratin Hajpakoló Krém
Ő volt az első Kallos termékem, de azóta már két teljes kiszerelésű hajpakolást is vásároltam tőle, ami szerintem mindent elmond. Az én hajamnak mondju kkétségtelenül az segített a legtöbbet, hogy nem kezelem hővel, de a heti egy órás pakolás alatti pihenés is biztosan hozzátesz. Nagyon sok változatban kaphatóak, én azóta a Pro Tox verziót és az Omegát szereztem be.
Amit szerettem benne: olcsó, kevés kell belőle, relatív sokáig elég (én 5-6-7 naponta mosok csak hajat), szépen táplálja a hajat-hajvégeket, kellemes az illata, nem tartalmaz szilikont
Amit nem szerettem benne: nincs ilyen.

Dove Maximum Protection
Sajnos a borzasztóan izzadós csoportot erősítem, ami valljuk be, nem túl nőies. Gyűlölöm, hogy a legkisebb hőmérséklet-emelkedéstől is borzasztóan izzadok, ráadásul hamar átcsap a szagtalanság a kellemetlen izzadtságszagba, így nem is kérdés, hogy olyan deót kerestem, ami nem hagy cserben. Megmondom őszintén, nem tudom, hogy mi a különbség a dezodor és az izzadásgátló között, azaz tudom, de magamon nem tudom megállapítani, hogy melyik melyik, ugyanis ugyanúgy izzadok mindegyiktől, csak maximum nem leszek ordenáré büdös a nap végére. Egyelőre nem vettem újra, mert van még más itthon, de amint azok elfogynak, biztos, hogy újra lecsapok rá.
Amit szerettem benne: nem hagyott cserben, nem szárította ki a hónaljam szőrtelenítés után használva sem, kellemes, visszafogott illat
Amit nem szerettem benne: kicsit borsos az ára

Miss Sporty pirosító
Szerencsétlen már nagyon régóta kallódik a kis fiókomban, de most száműzhettem végre. A színe nagyon szép, tökéletes pirosító lehetett volna a mindennapokra, ha lenne szükségem pirosítóra (rozaceás lévén mondhatni felesleges a dolog, a legerősebb fedésű alapozón is átüt az arcom természetes pirossága), és ha nem tűnne el két és fél másodperc alatt bárhonnan, ahova az ember felkeni. Kenhetsz alá te akármilyen alapot, ha ő úgy dönt, hogy távozik, ebben az életben nem akadályozod meg. Egyébként szerencsétlen kb 4-5 éve biztos megvan, és nem is tudom, hogy mi a fenének tartogattam, mindenesetre mostantól már biztos nem tologatom egyik helyről a másikra.
Amit szerettem benne: cuki és mindennapokban használható szín, olcsó ár, masszív csomagolás
Amit nem szerettem benne: azért a felirat lekopott természetesen, egyáltalán nem tartós, konkrétan semmi értelme a terméknek :D

Ennyit terveztem mára, remélem találkoztatok a bejegyzésben számotokra hasznos információkkal is.

Várlak vissza benneteket!

Szeretettel,
Viki

(Ami a képeket illeti: tudom, még nagyon messze állok attól, hogy jó képeket készítsek, de már kicsit unom, hogy mindig mások képeit használom fel. Igyekszem sokat olvasni a témában és utánajárni, hogyan fejlődhetnék magamtól, és a Photoshop kezelését és hamarosan elsajátítom -- ezért kérlek benneteket, hogy legyetek türelemmel:))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése